Yoga Nidra

Deeprelax Nidra

Yoga Nidra is een eeuwenoude techniek die zorgt voor een diepe ontspanning op verschillende lagen in ons lichaam. Nidra betekent letterlijk slaap. Maar het is veel meer dan slaap!

Bij Yogaschool Balans wordt Yoga Nidra gegeven volgens de Deeprelax methode (ontwikkeld door Eliane Bernhard, House of Deeprelax). Dit is een methode die aangepast is op de moderne mens met de stres gerelateerde klachten van deze tijd. De Deeprelax methode is o.a. gebaseerd op de wijsheiden van Swami Satyananda, iRest Yoga Nidra, I AM Yoga Nidra method van Kamini Desai en de zelfhypnose technieken van Joe Dispenza.

Bij een Yoga Nidra sessie lig je in Savasana (ontspannen liggen op de rug). Eventueel toegedekt met een dekentje en de ogen afgedekt met een oogkussen of slaapmasker. De sessie bevat ademhalingstechnieken, ontspannings- en bewustzijnstechnieken, hypnosetechnieken en visualisatie. Bij Yoga Nidra werken we tijdens de sessie op de 5 lagen van ons lichaam (de 5 kosha’s): Het fysieke, energetische, mentale, intellectuele en spirituele lichaam. Tijdens de sessie laat je je begeleiden door mijn stem. Mijn begeleiding zorgt ervoor dat de hersengolven zakken van de meest actieve B├ęta staat naar de ‘deep sleep’ Delta staat. Dit is de plek waar diepe ontspanning en heling plaatsvindt.

Yoga Nidra is onwijs krachtig en er schuilt een enorme wijsheid achter deze techniek. Yoga Nidra is voor iedereen geschikt om te beoefenen.

Bij Yogaschool Balans is Yoga Nidra geen vast onderdeel van het regulier lesrooster. De sessies worden gegeven in de vorm van een special. Wel gebruik ik Yoga Nidra technieken bijvoorbeeld tijdens een eindontspanning na een yogales. Maar wil je de volledige Nidra ervaring meemaken? Boek dan een Deeprelax Special. Je kunt de data hiervan vinden in de agenda.

Deze les

  • Diepe ontspanning

  • Stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam

  • Helpend bij slaapproblemen, stressklachten en angststoornissen

  • Activeert het parasympatische zenuwstelsel

  • Alleen in Deeprelax Specials

Check de agenda