Myofascial Release

Masseer de pijn weg!


Myofascial Release is een techniek waarmee we met verschillende tools de triggerpoints opzoeken in het lichaam om zo de spanning en pijn in je lichaam te bevrijden.

Myo Yin

Myo Yin is een combinatie van MyoFascial Release & Yin Yoga.

Myofascia is het bindweefsel (fascia) dat zich tussen en om het spierweefsel (myo) bevindt. Myofascial Release zijn specifieke massagetechnieken met als doel de spanning en eventuele pijn in het lichaam te verminderen, waardoor je je vrijer kunt bewegen. Het woord “release” staat dus letterlijk voor het bevrijden, het loslaten van deze spanningen en pijn.

Door allerlei oorzaken kan de fascia in ons lichaam stijf, stug of uitgedroogd zijn. Doordat de fascia niet in optimale conditie is, kunnen er triggerpoints ontstaan. Dit geeft vaak vervelende pijnklachten. Met MFR masseren we deze weefsels zodat de conditie ervan weer kan herstellen en de pijnklachten verdwijnen.

Myo Yin is dus de combinatie van MFR en Yin Yoga. Deze twee technieken kunnen los van elkaar beoefend worden, maar kunnen elkaar ook versterken. Hierdoor zal je een nog diepere ontspanning ervaren. Tevens kunnen de yin-houdingen makkelijker worden wanneer we deze voorbereiden met MFR. Bij Myo Yin gebruiken we diverse soorten ballen, variërend in grootte en hardheid en diverse soorten baltechnieken om het doelgebied te masseren.

Deze les

  • Rustige les

  • Behandelen van triggerpoints

  • Werkt ontspannend voor lichaam én geest

  • Meer ruimte in je lichaam

  • Les in kleine groepen van max. 8 personen

Boek deze les

lestijden

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG
Click on the class name to get additional info
MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG
Click on the class name to get additional info