Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden
Algemene voorwaarden van Yogaschool Balans, geregistreerd onder kvk nummer 76175103, gevestigd op Achtervang 26A, 4872 AM te Etten-Leur. Opgesteld op 1 oktober 2019, herzien op 1 september 2022.

1. Inschrijven bij Yogaschool Balans
Om in te schrijven kun je een mail sturen naar esmee@yogaschoolbalans.nl of schrijf direct in via www.momoyoga.com/yogaschoolbalans/inschrijven. Zorg dat je de Algemene Voorwaarden van Yogaschool Balans zorgvuldig doorneemt. Wanneer je je inschrijft ga je automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden. Lessen kun je na je inschrijving volgen met een doorlopend maandabonnement of met een strippenkaart.

2. Maandabonnement
Bij een maandabonnement heb je recht op 1 les per week, dit zijn 4 of 5 lessen per maand. Bij bepaling van het lesgeld, is er rekening gehouden met uitval van lessen tijdens vakanties en feestdagen (zie hiervoor punt 5). Op jaarbasis zijn er 46 lesweken.
Dit abonnement is een doorlopend abonnement en wordt automatisch verlengd. Een abonnement kun je na de minimale looptijd maandelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Opzegging dient te gebeuren vóór de eerste dag van de maand.
Een abonnement start altijd op de 1e van de maand. Wanneer je halverwege de maand lid wordt, wordt er een restbedrag berekend over deze periode.

3. Strippenkaart
Met de strippenkaart van Yogaschool Balans kan je deelnemen aan alle lessen in de week o.b.v. beschikbaarheid. Een strippenkaart kun je zelf aanschaffen via www.momoyoga.com/yogaschoolbalans. De strippenkaart heeft een tegoed van 5 of 10 lessen. Strippenkaarten zijn persoonsgebonden. Niet gebruikte lessen komen na de geldigheid te vervallen.

4. Tarieven 2023
Proefles (eenmalig) € 10,00
Proefmaand – 4 lessen (eenmalig, niet i.c.m. proefles) € 50,00

Losse les € 17,50

Maandabonnement
LOYAL € 42,00 per maand
na 1 jaar maandelijks opzegbaar

ZEN € 47,00 per maand
na 3 maanden maandelijks opzegbaar

Strippenkaarten
5 lessen – 2 maanden geldig (incl. vakantieweken) € 75,00
10 lessen – 4 maanden geldig (incl. vakantieweken) € 140,00
15 lessen – 6 maanden geldig (incl. vakantieweken) € 195,00

Bij bepaling van het lesgeld, is er rekening gehouden met uitval van lessen tijdens vakanties en feestdagen

5. Vakanties en Feestdagen
Gedurende het jaar zijn er 46 lesweken, wat betekent dat er op jaarbasis 6 lesvrije weken zijn. De exacte data van deze weken worden tijdig met je gecommuniceerd en zijn dan ook terug te vinden op de website. Houd rekening met 3 weken zomervakantie en 3 weken verspreid in het voor-/najaar/winter. De lessen van deze lesvrije weken, kunnen niet worden ingehaald. De tarieven zijn gebaseerd op 46 lesweken.
Op feestdagen is er geen les, tenzij anders vermeld. Onder feestdagen vallen 1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag. Ook vallen de lessen uit op Kerstavond en Oudjaarsavond.

6. MOMOYOGA
Ik maak gebruik van het online boekingssysteem MOMOYOGA. Hier kun je jezelf inschrijven, een proefles of strippenkaart aanschaffen en lessen reserveren en annuleren of wijzigen.
6.1 Inschrijven
Dit kan via www.momoyoga.com/yogaschoolbalans/inschrijven. Bij inschrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.
6.2 Lessen betalen
Een proefles, een losse les of een strippenkaart kun je zelf aanschaffen en betalen via iDEAL.
Abonnementen worden betaald middels automatische incasso. Deze wordt geïncasseerd door betaalprovider Mollie. Bij de incasso zie jij de naam : “Stichting Mollie Payments”. Het incassant ID van Mollie is: NL08ZZZ502057730000
Een abonnement kun je afsluiten door een email te sturen naar esmee@yogaschoolbalans.nl met daarin de datum waarop je wilt starten en jouw bankrekeningnummer + naam rekening houder. Per mail ontvang je van mij een bevestiging. De startdatum van jouw abonnement is altijd op de 1e van de maand. Wil je halverwege de maand instromen? Dan wordt er eerst een restbedrag berekend voor dat deel van de maand.

6.3 Lessen reserveren
Download de app op je telefoon om makkelijk en snel je lessen te reserveren of te annuleren/ wijzigen. Je hebt dan ook altijd het lesrooster bij de hand.
Je kunt jezelf tot maximaal 6 weken vooruit inschrijven op de lessen. Bij een abonnement is het mogelijk om een vaste plek op een bepaalde les te nemen, mits je ook daadwerkelijk wekelijks naar deze les komt.

6.4 Lessen annuleren
Wanneer je bent ingeschreven op een les, kun je jezelf kosteloos uitschrijven tot 8 uur voor starttijd van de betreffende les. Meld je je niet of niet tijdig af voor een les, dan kun je de les niet meer inhalen. Uitschrijven kan snel en handig via de Momoyoga app.
6.5 Lessen inhalen
Wanneer je een les mist door bijvoorbeeld ziekte of vakantie kun je deze binnen dezelfde maand inhalen (mits tijdig afgemeld). Gemiste lessen kun je niet meenemen naar de volgende maand.

7. Wijzigingen
Yogaschool Balans behoudt het recht om de prijzen, lestijden en docent te wijzigen. Hierbij wordt rekening gehouden dat wijzigingen zo tijdig mogelijk worden opgegeven. Belangrijke wijzigingen en/of bij uitvallen van lessen door ziekte worden per email of telefonisch doorgegeven. Op Momoyoga vind je het meest actuele lesrooster.

8. Eigen risico en aansprakelijkheid
Het volgen van lessen bij Yogaschool Balans is op eigen risico en Yogaschool Balans is niet aansprakelijk voor blessures die je oploopt voor, tijdens en na de les. Daarnaast is Yogaschool Balans niet verantwoordelijk voor schade en/of verlies van eigendommen. Als je lichamelijke, geestelijke bijzonderheden hebt, is het aan te raden om dit te melden bij de docent. Bij een zwangerschap is het belangrijk om zelfs al in een vroeg stadium dit aan te geven bij de docent. Bij bijzonderheden gaat zij op zoek naar alternatieven en geeft aan waar de deelnemer zijn/haar grenzen moet respecteren.

9. Afwezigheid docent
Als de docent verhinderd is om les te geven, wordt er indien mogelijk gezorgd voor een vervangend docent. Wanneer dit niet mogelijk is wordt de les geannuleerd. Bij onverwacht uitvallen van lessen door noodomstandigheden op de lesdag zelf meldt de docent dit door je per e-mail/ Whatsapp op de hoogte te brengen. Zorg ervoor dat je dus altijd je mail en je mobiel checkt alvorens naar les te gaan. Bij uitval van de les door bovenstaande omstandigheden kan de les op een ander moment dat de lessen weer doorgaan ingehaald worden. Restitutie in de vorm van geld is niet mogelijk.

10. Annuleringsvoorwaarden voor ademcirkels, specials en retreats
Inschrijfgeld voor ademcirkels, specials en retreats dient vooraf voldaan te worden. Wanneer de deelnemer niet deelneemt aan het event, ongeacht de reden, wordt er geen geld terugbetaald.
Wel is er een mogelijkheid om iemand in jouw plaats te laten deelnemen en zo (een deel van) jouw inschrijfgeld terug te krijgen. In dit geval gelden de volgende voorwaarden:
Indien jouw plaats opgevuld kan worden door iemand van de wachtlijst óf door iemand die jij zelf aandraagt, wordt er bij ademcirkels en specials 100% van jouw inschrijfgeld terugbetaald. Bij een (1- of meerdaagse) retreat wordt er € 25,00 administratiekosten ingehouden op de restitutie.

11. Ademcoaching
Afspraken voor ademsessies kunnen kosteloos geannuleerd worden tot 48 uur van te voren. Bij annulering binnen 48 uur wordt de sessie in rekening gebracht.
Ademcoaching is geen volledige vervanging van reguliere (trauma)therapie. Ademsessies werken ondersteunend en dragen bij aan herstel en bewustwording.