Algemene voorwaarden Studio & Webshop

Algemene Voorwaarden


Algemene voorwaarden van Yogaschool Balans, geregistreerd onder kvk nummer 76175103 op marathon 1, 4873 DX te Etten-Leur. Opgesteld op 1 oktober 2019, herzien op 22 maart 2021.

Webshop
Download hier de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de webshop van Yogaschool Balans.

Inschrijven

Om lessen te volgen kun je je inschrijven via esmee@yogaschoolbalans.nl of via www.momoyoga.com/yogaschoolbalans/inschrijven. Zorg dat je de Algemene Voorwaarden van Yogaschool Balans zorgvuldig doorneemt. Wanneer je je inschrijft ga je automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden. Zodra je een account bij Momoyoga hebt, kan je op verschillende manieren lessen volgen bij Yogaschool Balans. Je kunt kiezen uit een lessenkaart die per bank of contant kan worden afgerekend of voor een maandabonnement die per automatisch incasso wordt betaald.

Maandabonnement

Maandabonnement 1 les per week

Bij dit abonnement heb je recht op 1 les per week (4 of 5 per maand). Mocht je een keer niet kunnen, kun je zelf de les annuleren en deze opnieuw boeken in dezelfde maand. Gemiste lessen kunnen niet mee worden genomen naar de volgende maand. Dit abonnement is een doorlopend maandabonnement en wordt automatisch verlengd. Na de minimale looptijd van 3 maanden kun je maandelijks opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand. Opzegging dient te gebeuren voor de 1e van de maand.

Bij een maandabonnement kun je kiezen voor een vaste plek per week. Ik zou willen adviseren dit te doen. Je bent dan niet alleen verzekerd van een plekje. Maar zo breng je ook meer ritme aan in je week en zo kan Yoga meer onderdeel van je leven worden. Ook met een vaste plek kun je altijd wisselen van les. Dit kun je eenvoudig zelf regelen via momoyoga.

Lessenkaarten

Met de 10 Lessenkaart van Yogaschool Balans kan je deelnemen aan alle lessen in de week o.b.v. beschikbaarheid. Een 10 Lessenkaart is 4 maanden geldig en kun je aanschaffen via www.momoyoga.com/yogaschoolbalans. Via dit online-inschrijfsysteem kan je je ook aan- en afmelden voor de wekelijkse lessen. Omdat Yogaschool Balans een kleinschalige yogaschool is met kleine groepjes, wordt tijdig afmelden zeer op prijs gesteld. Via het systeem van Momoyoga is het mogelijk om jezelf kosteloos tot 4 uur van te voren af te melden. Deelnemers die op de wachtlijst staan hebben op de manier nog de tijd om in te schrijven.

Vanwege de lockdown worden de lessen online via Zoom aangeboden. Zowel live als via replay. Daarom zijn er nu tijdelijk “Online Only” lesproducten beschikbaar met een aangepast tarief.

Lessenkaarten van Yogaschool Balans zijn niet inwisselbaar voor geld en zijn persoonsgebonden. Niet gebruikte strippen komen na de verloopdatum te vervallen.

Prijzen

– 1 Proefles € 7,50
– 1 Losse les (studio) € 15,-
– 10 Lessenkaart € 125,-

Maandabonnementen
– 1 x per week € 41,50 per maand

ONLINE ONLY
– 1 Losse les €10,-
– 3 Lessenkaart € 25,-
– 5 Lessenkaart € 40,-

Privéles aan huis is mogelijk vanaf € 50,- per uur. Binnen een straal van 10 km worden er geen extra kosten berekend. Woon je buiten een straal van 10 km, neem dan contact op voor de prijs.

Betaling

– Een maandabonnement wordt betaald per automatische incasso.
Let op: deze wordt geïncasseerd door betaalprovider Mollie. Bij de incasso zie jij de naam : “Stichting Mollie Payments”. Het incassant ID van Mollie is: NL08ZZZ502057730000

Overige producten kunnen betaald worden op de volgende wijze:

– via iDeal
– Overboeking per bank op NL18KNAB0259748412 t.n.v. Yogaschool Balans
– Contant (graag gepast)

Wijzigingen:
Yogaschool Balans behoudt het recht om de prijzen, lestijden en docent te wijzigen. Hierbij wordt rekening gehouden dat wijzigingen zo tijdig mogelijk worden opgegeven. Belangrijke wijzigingen en/of bij uitvallen van lessen door ziekte worden per email of telefonisch doorgegeven. Overige wijzigingen zijn ook te lezen op sociale media en de website www.yogaschoolbalans.nl. Op Momoyoga vind je het meest actuele lesrooster.

Eigen risico en aansprakelijkheid

Het volgen van lessen bij Yogaschool Balans is op eigen risico en Yogaschool Balans is niet aansprakelijk voor blessures die je oploopt voor, tijdens en na de les. Daarnaast is Yogaschool Balans niet verantwoordelijk voor schade en/of verlies van eigendommen. Als je lichamelijke, geestelijke bijzonderheden hebt, is het aan te raden om dit te melden bij de docent. Bij een zwangerschap is het belangrijk om zelfs al in een vroeg stadium dit aan te geven bij de docent. Bij bijzonderheden gaat zij op zoek naar alternatieven en geeft aan waar de deelnemer zijn/haar grenzen moet respecteren.

Afwezigheid docent

Als de docent verhinderd is om les te geven om welke reden dan ook, wordt er indien mogelijk gezorgd voor een vervangend docent. Wanneer dit niet mogelijk is wordt de les geannuleerd. Bij onverwacht uitvallen van lessen door noodomstandigheden op de lesdag zelf (zoals o.a. ziekte) meldt de docent dit door je per e-mail/whatsapp op de hoogte te brengen. Zorg ervoor dat je dus altijd je mail en je mobiel checkt alvorens naar les te gaan. Het is onmogelijk voor de docent om alle deelnemers persoonlijk te kunnen bereiken in nood omstandigheden. Bij uitval van de les door bovenstaande omstandigheden kan de les op een ander moment dat de lessen weer doorgaan ingehaald worden. Restitutie in de vorm van geld is niet mogelijk.

Feestdagen en vakanties

Yogaschool Balans behoudt het recht om tijdens vakanties een aangepast rooster te hanteren. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Op feestdagen is er geen les, tenzij anders vermeld. Onder feestdagen vallen 1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag. Ook vallen de lessen uit op Kerstavond en Oudjaarsavond. Wanneer er Specials georganiseerd worden op feestdagen zal hiervoor een apart tarief gerekend worden. Lessen die uitvallen door vakanties en feestdagen, kunnen in dezelfde maand ingehaald worden o.b.v. beschikbaarheid. Het is aan de deelnemer om dit zelf op tijd in te plannen. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.

Annulering van de les

Wanneer je je inschrijft voor een les wordt er vanuit gegaan dat je komt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je uiteindelijk niet aan de les kunt deelnemen. Annuleren van een les kan kosteloos tot 4 uur van te voren via Momoyoga. Bij het niet of te laat afmelden wordt de les in rekening gebracht, of komt het lestegoed te vervallen.

Annulering van een privéles

Een privé les kan tot 48 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering korter dan 48 uur van te voren wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.
Workshops, Specials en Retreats
Evenementen zoals 1- of meerdaagse workshops, specials of retreats, worden vooraf betaald. Annulering geeft hierbij geen recht op restitutie van het inschrrijfgeld. In de plaats stelling is toegestaan.
Download hier de Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op SELF Retreat.

Voorschriften Lessen & studio

Neem geen telefoon mee in de studio, of zet hem uit/stil.

Tassen, schoenen en jassen kunnen in de lounge of gang geplaatst worden. Graag niet meenemen in de studio.

Yoga wordt beoefend op blote voeten, zorg dus voor schone voeten.

Draag gemakkelijk zittende (sport-/yoga)kleding waar je je goed in kunt bewegen.

Tijdens de eindontspanning kunnen sokken en een trui prettig zijn. Het is prettig om tot ongeveer 2 uur vooraf aan de Yogales niet te eten. Wanneer dit niet mogelijk is, eet een lichte maaltijd die niet te zwaar op de maag ligt zodat je geen last krijgt tijdens de les.

Kom op tijd, ongeveer 10 minuten voor aanvang van de les zodat je de tijd hebt om je rustig te installeren op je matje en alvast te landen in de yogaruimte. Houd er rekening mee dat je na de aanvangstijd van de les geen toegang meer hebt tot de studio.

Wanneer je plaats hebt genomen in de yogaruimte verblijf je in stilte. Wil je graag eerst nog even bijpraten, kan dit in de lounge waar je ook thee kunt pakken voor en na de les.

Informeer altijd de docent voorafgaande aan de les over lichamelijke of geestelijke bijzonderheden.